На 3 декември отбелязваме Международния ден на хората с увреждания. По

...
На 3 декември отбелязваме Международния ден на хората с увреждания. По
Коментари Харесай

Отбелязваме Международния ден на хората с увреждания

На 3 декември отбелязваме Международния ден на хората с увреждания. По този мотив Столичната община провежда благотворително събитие под надпис „ Всички дружно “. Събитието ще бъде под купола на Софийското Ларго на пл. „ Независимост “.

В събитието ще вземат участие представители на обществени заведения, национално представителни организации на и за хората с увреждания, неправителствени организации и снабдители на обществени услуги на територията на Столичната община. Те ще показват част от своята активност пред софиянци и гостите на столицата.

Изложба на картини, ръчно направени предмети и аксесоари, проява на изсъхнало плъстене, изобразяване със затворени очи, арт-работилница, занимателна стратегия и Zumba също са част от събитието. 

Специални посетители ще бъдат актьори от Сдружение „ Независими създатели, музиканти и продуценти “, които дружно с реализатори с повреден слух, ще показват творчеството на глухите хора с жест и гримаса. 

Софийското Ларго ще се трансформира в мини град за обмяна и предаване на познания и опит за обществено подкрепяне на деца, младежи и възрастни, както и за шерване на оферти и хрумвания за повишение качеството на живот на хората с увреждания, осведомиха още от Столична община. 

Международният ден на хората с увреждания се отбелязва от 1992 година с резолюция на Общото заседание на Организация на обединените нации от 14 октомври 1992 година Целта е да се увеличи информираността на интернационалната общественост за проблемите на хората с увреждания и за изгодите от тяхното приобщаване в разнообразни области на публичното развиване.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР